Federació Catalana de Lluita

1958 - 2020

BENVINGUTS

La Federació Catalana de Lluita és l'organisme rector que ordena, impulsa i dirigeix tota l'activitat esportiva de la lluita a Catalunya. Forma part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

  • HISTORIAHISTORIA

  • GRGRECO-ROMANA

  • FSLLIURE OLÍMPICA

  • FWFEMENINA

HISTORIA

QUI SÒM

La Federació Catalana de Lluita va ser fundada el 1924, sent president Jaume Garcia i Alsina. El mateix any es disputa el primer Campionat de Catalunya oficial de la modalitat de lluita greco-romana. El 1932 es funda a Barcelona la Federació Espanyola, presidida pel mateix Garcia Alsina.Els primers campionats d'Espanya es van disputar un any ms trigui (1933) proclamant-se campiona la selecció de Catalunya. La lluita lliure olímpica no s'implanti a Catalunya fins al 1970, mentre que la lluita femenina comença a disputar-se el 1998. L'especialitat anomenada sambo entre el 1974 en categoria masculina i el 1984 en la femenina. Des de dècada dels seixanta fins al 2012 diversos clubs han estat fundats a Catalunya, el Club de Lluita Baró de Viver, Gimnàs Club Sant Adrià, Club de Lluita Ripollet, el Club de Lluita Sant Roc, Gimnàs Puig, Club de Lluita Olímpica La Mina, campió de Catalunya sènior en 2012, i el Club Esportiu de Lluites Olímpiques Hayastán.Fins a l'any 2012, Catalunya s'ha proclamat campiona d'Espanya de lluita.

GRECO-ROMANA

GR

La lluita greco-romana és un esport en el qual cada participant intenta derrotar al seu rival amb claus i projeccions utilitzant només la part superior del cos. L'objectiu consisteix a guanyar el combat fent caure a l'adversari al sòl i mantenint les seves dues espatlles fixos sobre el tapís o guanyant per puntuació mitjançant la valoració de les tècniques i accions aconseguides sobre l'adversari. Està prohibit l'ús actiu de les cames en l'atac, així com atacar les cames del rival.

LLUITA LLIURE OLÍMPICA

FS

La lluita lliure olímpica, lluita olímpica, lluita lliure esportiva, lluita tècnica o simplement lluita estil lliure és un esport en el qual cada participant intenta derrotar al seu oponent amb l'ús de claus i tècniques de projecció. L'objectiu consisteix a guanyar el combat fent caure a l'oponent al sòl i mantenint totes dues espatlles del rival fixos sobre el tapís, el temps suficient perquè l'àrbitre se cerciori d'això, o guanyant per puntuació mitjançant la valoració de les tècniques i accions aconseguides sobre l'adversari.

FW

LLUITA FEMENINA

La lluita Femenina és el mateix reglament que la lluita lliurE olímpica però exclusivament femení. Lluita femenina és un esport en el qual cada participant intenta derrotar al seu oponent amb l'ús de claus i tècniques de projecció. L'objectiu consisteix a guanyar el combat fent caure a l'oponent al sòl i mantenint totes dues espatlles del rival fixos sobre el tapís, el temps suficient perquè l'àrbitre se cerciori d'això, o guanyant per puntuació mitjançant la valoració de les tècniques i accions aconseguides sobre l'adversari.

RESULTATS


242

184

162

Clubs

Tots els clubs associats a la Federació catalana de Lluita.

CLUBS DA

Top