—>


Federació Catalana de Lluita

1958 - 2018

BENVOLGUT

La Federació Catalana de Lluita és l'organisme rector que ordena, impulsa i dirigeix tota l'activitat esportiva de la lluita a Catalunya. Forma part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Learn More—>
—>
  • HISTORIAHISTORIA

  • GRGRECO

  • FSLLIURE

  • FWFEMENINA

HISTORIA

QUI SOM

La Federació Catalana de Lluita va ser fundada el 1924, essent president Jaume Garcia i Alsina. El mateix any es disputa el primer Campionat de Catalunya oficial de la modalitat de lluita grecoromana. El 1932 es funda a Barcelona la Federació Espanyola, presidida pel propi Garcia Alsina.[8] Els primers campionats d'Espanya es disputaren un any ms tard (1933) proclamant-se campiona la selecció de Catalunya. La lluita lliure olímpica no s'implant a Catalunya fins al 1970, mentre que la lluita femenina comença a disputar-se el 1998. L'especialitat anomenada sambo entre el 1974 en categoria masculina i el 1984 en la femenina. Des de dècada dels seixanta fins l'2012 diversos clubs han estat fundats a Catalunya, el Club de Lluita Baró de Viver, Gimnàs Club Sant Adrià, Club de Lluita Ripollet, el Club de Lluita Sant Roc, Gimnàs Puig, Club de Lluita Olímpica La Mina, campi de Catalunya snior l'any 2012, i el Club Esportiu de Lluites Olmpiques Hayastan.[1] Fins a l'any 2012, Catalunya s'ha proclamat campiona d'Espanya de lluita grecoromana en 28 ocasions i de lluita lliure 11 ocasions.

GRECO ROMANA

GR

La lluita grecorromana és un esport en el qual cada participant intenta derrotar al seu rival amb claus i projeccions utilitzant solament la part superior del cos. L'objectiu consisteix a guanyar el combat fent caure a l'adversari al sòl i mantenint les seves dues espatlles fixos sobre el tapís o guanyant per puntuació mitjançant la valoració de les tècniques i accions aconseguides sobre l'adversari. Està prohibit l'ús actiu de les cames en l'atac, així com atacar les cames del rival.

LLUITA LLIURE OLÍMPICA

FS

La lluita lliure olímpica, lluita olímpica, lluita lliure esportiva, lluita tècnica o simplement lluita estil lliure és un esport en el qual cada participant intenta derrotar al seu oponent amb l'ús de claus i tècniques de projecció. L'objectiu consisteix a guanyar el combat fent caure a l'oponent al sòl i mantenint tots dos espatlles del rival fixos sobre el tapís, el temps suficient perquè l'àrbitre se cerciori d'això, o guanyant per puntuació mitjançant la valoració de les tècniques i accions aconseguides sobre l'adversari.

FW

LLUITA FEMENINA

La lluita Femenina o és el mateix reglament que la lluita lliuro olímpica però exclusivament femení. Lluita femenina és un esport en el qual cada participant intenta derrotar al seu oponent amb l'ús de claus i tècniques de projecció. L'objectiu consisteix a guanyar el combat fent caure a l'oponent al sòl i mantenint tots dos espatlles del rival fixos sobre el tapís, el temps suficient perquè l'àrbitre se cerciori d'això, o guanyant per puntuació mitjançant la valoració de les tècniques i accions aconseguides sobre l'adversari.

MEDALLES


150

101

105

—>

Clubs

Tots els clubs associats a la Federació Catalana de Lluita.

CONTACTAR

—>
Por favor introduc
Enviar
Top